Άρθρα ΜαθητώνΔράσειςΕκπαιδευτικές ΔράσειςΕπίκαιρα

Η Χημεία στην Κουζίνα

Παρασκευή 18-05-2018 και το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου γεμίζει από χαρούμενες φωνές παιδιών, ευχάριστες μυρωδιές και εύγευστα φαγητά. Κατά την διάρκεια της θεματικής εβδομάδας οι μαθητές της Β’ και Γ΄ Τάξης με την βοήθεια των καθηγητών τους προσπάθησαν να παντρέψουν την επιστήμη με την καθημερινή διατροφή την χημεία και την μαγειρική. Έγιναν μικροί επιστήμονες και εκκολαπτόμενοι μάγειρες. Ειδικότερα παρουσίασαν πειράματα που συνδέονται άμεσα με τους τρόπους και τα μέσα παρασκευής φαγητών.
Οι υπόλοιποι μαθητές και καθηγητές τους περνούσαν έβλεπαν, παρακολουθούσαν ρωτούσαν και μάθαιναν για τα διάφορα πειράματα , τα οποία χωρίς να το γνωρίζουν χρησιμοποιούν στην μαγειρική και στο τέλος γεύονταν … τους λουκουμάδες, τις βάφλες, τις κρέπες τις τηγανήτες, τα σοκολατάκια, τη σαντιγύ και τους φρέσκους χυμούς φρούτων που με μεγάλη επιτυχία ετοίμασαν οι μαθητές.
Εμπνευστές της όλης προσπάθειας υπήρξαν: η κ. Πλατανιά ΠΕ04, η κ. Αντωνοπούλου ΠΕ15. Συντονιστής υπήρξε ο κ. Καβαλλάρης Ι. Δ/ντής του Σχολείου μας και βοηθοί οι κκ. Παπουτσής Αθ., Λιάτσου Δημ., Σίμου Φωτ., Θεοδώρου Ευγ., Μπουγιούκου Ηλ., Μπλέτσα Παν.
Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που όχι μόνο δίδαξε τους μαθητές, αλλά και τους χάρισε κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης. Το σίγουρο είναι πως αυτή η καινοτομία θα γίνει θεσμός για το Σχολείο. Πολλά μάθαμε … καλά φάγαμε … και του χρόνου καλύτερα.

Ζάβρα Έλενα – Β’ Τάξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *