ΒιβλίοΔράσειςΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικές ΔράσειςΠόλη

Στο Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου

Οι μαθητές της Γ5 τάξης του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου, στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης, επωφελούμενοι της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που είναι η 27 Σεπτεμβρίου καθώς τα Μουσεία της χώρας μας ανοίγουν την είσοδο σε όλους τους επισκέπτες. Οι μαθητές  άδραξαν  την ευκαιρία αυτή και αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους για να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά εκθέματα του συγκεκριμένου –άγνωστου σε πολλούς  – μουσείου και να αντλήσουν πληροφορίες για την σύνταξη των εργασιών τους στο μάθημα της Τεχνολογίας. Πλούσια η χώρα μας σε θησαυρούς, πλούσια η Αιτωλοακαρνανία, πλούσια και τα εκθέματα του Μουσείου του Αγρινίου, που η ιστορία του χρονολογείται από το 1960. Στην κεντρική είσοδο δεσπόζουν επιτύμβιες στήλες από την Γαβαλού, το Τριχώνιο, το Αμφιλοχικό Άργος, το Αγγελόκαστρο, τη Στράτου, ενώ στην πρώτη αίθουσα μπορεί κανείς να θαυμάσει ευρήματα της Πρωτοελλαδικής και Μεταελλαδικής εποχής, της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου, όπως  μηκηναϊκά  αγγεία, αγάλματα, αμφορείς, κοσμήματα, πήλινες προτομές, χάλκινα μυκηναϊκά όπλα, από την Παλαιομάνινα, τον Αστακό, τις Παπαδάτες, την Στράτου, το Λιθοβούνι, τη Ναύπακτο, αγγεία πρωτογεωμετρικής και γεωμετρικής περιόδου από την Πλευρώνα και τη Σταμνά,  αλλά νεολιθικά εργαλεία και αγγεία από την 4η χιλιετηρίδα π.χ. της περιοχής του Αστακού.

Στην δεύτερη αίθουσα, την αίθουσα της Καλυδώνας,  φιλοξενείται ένας τεράστιος πλούτος από τον αρχαιολογικό χώρο της Καλυδώνας. Εκτίθενται διάφορες προτομές και αγάλματα της Αρτέμιδας, της Αθηνάς, του Μελεάγρου, του Δία, καθώς επίσης η επιβλητική θύρα από τον τάφο του Ηρώου της Καλυδώνος.

Πραγματικά, αξίζει κανείς να  επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, το οποίο είναι καθημερινά ανοικτό τις πρωινές ώρες όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εκτός Δευτέρας.

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Ιστότοπος:Terra news vmouratidou.wordpress.com Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *