ΜουσικήΠόλη

Μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

 

Με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους, η αρχαιότερη Ορχήστρα της χώρας, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μας τίμησε με την παρουσία της, στο Αγρίνιο στις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνεχίζοντας το σπουδαίο πρόγραμμά της: «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά», υπό την αιγίδα του παγκοσμίως κορυφαίου βιολονίστα και αρχιμουσικού Λεωνίδα Καβάκου, δημιούργησε με αυτό τον τρόπο πολιτιστικές αξίες μέσα από αυτές τις πολύτιμες μουσικές εμπειρίες.

Οι μαθητές του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου είχαν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν ένα εκπαιδευτικό και κοινωνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έργο του ιδιοφυούς Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η  όλη εμπειρία απέκτησε ουσιαστικό περιεχόμενο μέσα από την εκπαιδευτική δράση των καταξιωμένων μουσικών της Ορχήστρας, συνδυάζοντας αφήγηση κειμένου με έργα του Μότσαρτ. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην διαδραστική αυτή εκδήλωση.

Τέτοιες εκδηλώσεις καλλιεργούν τις νεανικές ψυχές, μυώντας τους μαθητές στη μαγεία της μουσικής, ανοίγοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο με την νέα γενιά ακροατών- και ίσως των αυριανών μουσικών.

 

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Ιστότοπος:Terra news vmouratidou.wordpress.com Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *