ΒιβλίοΣχολείο

Βιβλιοθήκη- Ο Παράδεισος!

«Αν δεν ήμουν βασιλεύς, θα ήθελα να είμαι επιστήμων. Και αν με έβαζαν στη φυλακή, η επιθυμία μου θα ήταν η φυλακή μου να μην ήταν τίποτε άλλο από μια σπουδαία βιβλιοθήκη»- Ιάκωβος της Αγγλίας

Η σχολική βιβλιοθήκη – που είναι ζωτικό όργανο στην εκπαιδευτική διαδικασία- οφείλει να είναι αναπόσπαστο τμήμα του σχολείου και να προσφέρει υπηρεσίες μάθησης, πληροφορίες, βιβλία σε όλα μέλη της σχολικής κοινότητας, ούτως ώστε να γίνουν σκεπτόμενα άτομα και αποτελεσματικοί χρήστες  αυτών των πληροφοριών. Είναι ένας φορέας πολιτισμού και γνώσης και συνεισφέρει στη διάδοση της φιλαναγνωσίας και της πρόσβασης στον πολιτιστικό και επιστημονικό πλούτο, συνδέοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με την αναζήτηση της γνώσης και της μόρφωσης. Επειδή η εξοικείωση με τα βιβλία  έχει τεράστια σημασία στην εξέλιξη και στη μόρφωσή του ανθρώπου, η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης κρίνεται αναγκαία, ανεξαιρέτως, για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Προσφέρει πληροφορίες και ιδέες για επιτυχή συμμετοχή στη σημερινή κοινωνία της πληροφόρησης και της γνώσης. Εφοδιάζει τους μαθητές με δεξιότητες για τη δια βίου εκπαίδευση, αναπτύσσει τη φαντασία τους και τους προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσουν ως υπεύθυνοι πολίτες.

 

Η δική μας βιβλιοθήκη βρίσκεται κοντά στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πλήρως ανακαινισμένη και διαθέτει έναν τεράστιο πλούτο από βιβλία, τα οποία προέρχονται είτε από αγορές του σχολείου είτε από δωρεές γονέων, φίλων και εκπαιδευτικών του σχολείου.  Διαθέτει βιβλία λογοτεχνικά (ελληνικά και ξενόγλωσσα), ιστορικά, κοινωνικά, λαογραφικά, εγκυκλοπαίδειες,  λεξικά, βιβλία Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών, Κοινωνιολογίας, Ελληνικής Γραμματείας, Φυσικών Επιστημών, Μαθηματικών, καθώς επίσης  cd’s  και dvd εκπαιδευτικού περιεχομένου. Κάθε χρόνο υλοποιούνται προγράμματα φιλαναγνωσίας και συμμετέχουν αρκετοί μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Για την φετινή σχολική χρονιά οι υπεύθυνες για την λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι οι εκπαιδευτικοί: Μπλέτσα Παναγιώτα και  Βασιλική Μουρατίδου.

Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.

 

 

 

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Ιστότοπος:Terra news vmouratidou.wordpress.com Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *