ΑνακοινώσειςΔράσειςΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικές ΔράσειςΕπίκαιραΣχολείο

Στα δικαστήρια Αγρινίου

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, μαθητές της Γ΄ τάξης του Παπαστρατείου Γυμνασίου πραγματοποίησαν με τη συνοδεία καθηγητριών τους διδακτική επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μας.

Εκεί παρακολούθησαν, με εξαιρετικό ενδιαφέρον, μια αξιόλογη ενημέρωση από την επιμελήτρια ανηλίκων, κα Μανιάκη, η οποία εξήγησε στους μαθητές τις σοβαρές συνέπειες κάποιων ενεργειών, στις οποίες μπορεί να προχωρήσουν απερίσκεπτα.

Αυτές μπορεί να είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων για κάποιο πρόσωπο, η παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, η φθορά ξένης περιουσίας, η κατοχή και χρήση ναρκωτικών, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσα από το διαδίκτυο.

Η κα Μανιάκη κατέστησε σαφές στους μαθητές ότι όλα αυτά είναι αδικήματα που έχουν ποινικές ευθύνες και δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο στους ανήλικους δράστες αλλά και στους γονείς τους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για τις ενέργειες των παιδιών τους. Το κόστος δηλαδή δεν είναι μόνο ψυχικό αλλά και οικονομικό.

Η ενημέρωση ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και προβλημάτισε τους μαθητές, οι οποίοι διατύπωσαν αξιόλογα ερωτήματα και έλυσαν απορίες τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συνειδητοποίησαν τις συνέπειες κάθε θετικής ή αρνητικής πράξης στη ζωή μας.

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Ιστότοπος:Terra news vmouratidou.wordpress.com Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *