MasterΔράσειςΕιδική ΑγωγήΕπίκαιρα

Ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σε θέματα Ειδικής Αγωγής από την Επιστημονική Ομάδα του ΚΕΔΑΣΥ

Την Τρίτη 28-11-2023 επισκέφτηκε το Σχολείο μας κλιμάκιο του ΚΕΔΑΣΥ Αιτ/νιας με επικεφαλής την αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΥ Αιτ/νιας κ. Δέσποινα Τσαούση και σκοπό την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σε θέματα Ειδικής Αγωγής.

Ο Διευθυντής αφού καλωσόρισε την αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΥ Αιτ/νιας κ. Δέσποινα Τσαούση και τα παρόντα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του κ. Ανδρεόπουλο, κ. Δεματά, κ.Μαρούση και κ.Τζελτζέ, τους ευχαρίστησε την κ. Τσαούση για την αποδοχή της πρόσκλησης που είχε απευθύνει στο ΚΕΔΑΣΥ για ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σε θέματα Ειδικής Αγωγής με έμφαση στο ζήτημα της αξιολόγησης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο Διευθυντής αναφέρθηκε στο ρόλο του ΚΕΔΑΣΥ ως πολύτιμο βοηθό στην σωστή λειτουργία της ΕΔΥ του Σχολείου μας, στην απαίτηση σωστής εφαρμογής του νομικού πλαισίου για την Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση στην καίρια ανάγκη επιστημονικά ορθής αντιμετώπισης των περιπτώσεων μαθητών με μαθησιακά προβλήματα. Αναφέρθηκε επίσης στην λειτουργία της Ειδικής Αγωγής στο Σχολείο μας δίνοντας στατιστικά στοιχεία για τα Τμήματα Ένταξης όπως εκπαιδευτικούς, τμήματα, και κατανομή  ανά πλήθος μαθητών και είδος γνωμάτευσης. Ειδική αναφορά έγινε στις περιπτώσεις μαθητών με ΔΕΠΥ.

Παίρνοντας τον λόγο η κα Τσαούση ανέλυσε διεξοδικά τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που τέθηκαν από τον Διευθυντή αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, ενημερώνοντας τόσο για το νομικό πλαίσιο όσο και για ενδεδειγμένους τρόπους χειρισμού και καλές πρακτικές σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση. Ειδική αναφορά έγινε σε χειρισμού περιπτώσεων μαθητών με ΔΕΠΥ που αδυνατούν να προσαρμοστούν στο πλαίσιο κανόνων της σχολικής ζωής.

Επίσης έθεσε το ευρύτερο επιστημονικό και νομικό πλαίσιο αξιολόγησης μαθητών που φοιτούν σε τμήματα ένταξης ή διαθέτουν παράλληλη στήριξη και παρουσίασε αναλυτικά ενδεδειγμένους τρόπους προσέγγισης και καλές πρακτικές.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ενεργά τα παρόντα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΚΕΔΑΣΥ και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.

Ευχαριστούμε πολύ την αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΥ Αιτ/νιας κ. Δέσποινα Τσαούση και τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του (ΚΕΔΑΣΥ Αιτ/νιας) για την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση αυτής της ενημερωτικής συνάντησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *