MasterΑρχαία ΕλληνικάΔράσειςΕκδρομέςΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικές ΔράσειςΕνημέρωση ΓονέωνΕπίκαιραΦυσική Αγωγή

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και ΔΟΑ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού και της ΔΟΑ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ.

Το μνημόνιο υπέγραψαν Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Γιαννης Βρούτσης και Ισίδωρος Κούβελος. Παρόντες ήταν ο ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος, η ΓΓ της ΕΘΝΟΑ Ντόρα Πάλλη, ο Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Κοσμήτορας της ΔΟΑ και μέλος της ΕΘΝΟΑ Κώστας Γεωργιάδης, ο σύμβουλος της ΔΟΑ Διονύσης Γάγγας, ο Δ/ντης της ΔΟΑ Μάκης Ασημακόπουλος, η σύμβουλος του Υπουργού Αθλητισμού Μαρία Πολύζου, η Δ/ντρια της ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου και ο Δ/ντης Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Κερερές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας και θα φέρει τους νέους και τις νέες κοντά στις Ολυμπιακές αξίες του σεβασμού, της αριστείας, της φιλίας, του Ευ αγωνίζεσθαι και της Ειρήνης καθώς και της αθλητικής ακεραιότητας και θετικής αθλητικής συμπεριφοράς στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μετά απο επιλογή των σχολείων, θα γίνουν επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί εξειδικευμένοι ξεναγοί θα αναλάβουν όλους τους συμμετέχοντες και θα τους ξεναγήσουν στο άγαλμα του ιδρυτή των Ολυμπιακών αγώνων Πιερ Ντε Κουμπερτέν όπου φυλάσσεται η καρδιά του, θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και όλους τους άλλους χώρους.

Θα μάθουν γιατί η Ελλάδα μπαίνει επικεφαλής στους θερινούς και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Θα μάθουν ότι η Ελληνική σημαία κυματίζει σε όλη την διάρκεια των αγώνων, για τον Ολυμπ Ύμνο που είναι Ελληνικός και πολλά άλλα.

Οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία

Πλήρως εκσυγχρονισμένες είναι πλέον οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, τα εγκαίνια των οποίων πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, που αποτέλεσε μία ιστορική απόφαση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2020, μετά από επιμονή 4,5 χρόνων του προέδρου της ΔΟΑ, Ισίδωρα Κούβελου, προς τον ομότιμό του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Τόμας Μπαχ και το έργο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Για την ανακαίνιση δαπανήθηκε το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου να καλύψει η ΔΟΕ.

Η ανακαίνιση στα εστιατόρια
Τα παλιά και τα νέα δωμάτια

 

Πληροφορίες από εδώ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *