ΑνακοινώσειςΆρθρα ΜαθητώνΔράσειςΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικές ΔράσειςΕπίκαιραΣχολείο

Εκπαιδευτική δράση “Με τη δική μας φωνή”

 

Την συμμετοχή ομάδας μαθητών στην κινηματογραφική εκπαιδευτική δράση  “Με τη δική μας φωνή”,  που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Olympia International Film Festival for Children and Young People) στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Αφιερώματος «Περιβάλλον και Κοινωνία: Η Δυτική Ελλάδα σε Μετάβαση», με την ενίσχυση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα” (ΕΣΠΑ 2021-2027) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, αποφάσισε ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, στα πλαίσια πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων.  Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η  ευαισθητοποίηση των μαθητών στα περιβαλλοντικά  και πολιτιστικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προβλήθηκαν οι ταινίες:

«-Οι σειρήνες τραγουδούν ακόμη, Ομάδα “Μύθος, Μουσική & Animation” – Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών

-Έχεις μήνυμα, Μαθητές από τη Δονούσα, το Κουφονήσι, την Αμοργό, τη Σχοινούσα  Cinemathesis   

– Μια περίεργη μέρα , 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης (Νεανικό Πλάνο )

-Αλισάχνη, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Σικίνου

-The shining Shell, Χαριτωμένη Μπιλικαΐδη (AKTO Ι.ΣΑΕΚ)

-Brave new world, Zoltán Bendegúz Szabó, Ουγγαρία

-Η ομιλία της Txai Surui, Escola Parque, Βραζιλία

-Τίγρης (72000 π.Χ. – 2059 μ.Χ.), Renee Shi, ΗΠΑ».

 

Μετά την προβολή των ταινιών ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση σχετικά με τις ταινίες που προβλήθηκαν με σκοπό την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσω του κινηματογράφου και της συνεργασίας . Οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις του για το πώς η κάθε ταινία παρουσίαζε  τη μόλυνση στο περιβάλλον καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ακόμη συζητήθηκε η σπουδαιότητα του φεστιβάλ «Ζιζάνιο», το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στον Πύργο Ηλείας. Εκεί παρουσιάζονται ταινίες διάρκειας έως 10΄λεπτών (όχι παραπάνω) , οι οποίες δημιουργούνται από παιδιά ηλικίας από 4-20 ετών (από νηπιαγωγείο μέχρι φοιτητές).

Επιπροσθέτως, τονίστηκε πως σε ένα παρόμοιο φεστιβάλ στην Ολλανδία, το βραβείο του νικητή είναι μια πρόσκληση παρακολούθησης του ελληνικού φεστιβάλ στον Πύργο Ηλείας.

Τη δράση ευαισθητοποίησης επιμελήθηκε ο κος Μελισσουργός Μανώλης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio.

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *