Εκπαιδευτικές ΔράσειςΘέατρο

7o Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 7o Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου με τα έργα “Εθνικότητα Μου, Το Χρώμα Του Άνεμου” & Ματεϊ Βιζνιεκ “Αριζονα” Χουαν Καρλος Ρουμπιο.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου αποτελώντας θεσμό έκφρασης και δημιουργίας στον τομέα του θεάτρου και της υποκριτικής για τους μαθητές της πόλης μας,  δίνει και εφέτος την δυνατότητα στο Σχολείο μας, να αναδείξει μέσω της Θεατρικής του Ομάδας, το επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης.

Η επιλογή του έργου έγινε μια χρονική στιγμή που το μεταναστευτικό ως ζήτημα δεν αποτελούσε πρωτοσέλιδο εφημερίδων ή κεντρικό θέμα τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.  Λίγους μήνες μετά από τότε, το μεταναστευτικό ζήτημα στην χώρα μας εντάθηκε, και έλαβε προεκτάσεις που επιβεβαίωσαν και επιβεβαιώνουν τον βαθύ υπαρξιακό και κοινωνικό του χαρακτήρα.

Η μετανάστευση είναι ένα ζήτημα που προσδιορίζει την ύπαρξη του ανθρώπου σε ένα μέρος της γης, και αφορά στην πορεία εγκατάλειψης μιας παλιάς πατρίδας και στην αναζήτησης μια νέας. Ακουμπά δε, σε ένα μεγάλο φάσμα τόσο της ανθρώπινης ύπαρξης όσο και των σχέσεων των ανθρώπων μεταξύ τους, εφόσον ο μετανάστης συχνά θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αφιλόξενη και καταπιεστική πλευρά των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Η σύγκρουση αυτή που εδράζεται σε αντιλήψεις και προκαταλήψεις, δομές και συμπεριφορές,  αλλά και αξίες, οράματα ή ιδανικά, αποτελεί τον κοινό τόπο των τεσσάρων μονόπρακτων που συνέθεσαν το θεατρικό έργο που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα του Σχολείου μας στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου.

«Εθνικότητά μου, το χρώμα του ανέμου» Μέρος 1ο

«ΑΡΙΖΟΝΑ» Μέρος 1ο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *