ΕπίκαιραΠληροφορικήΦυσικές Επιστήμες

Arduino Nano

To Arduino είναι ένας μικροεπεξεργαστής ανοιχτού κώδικα. Απλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε το Arduino για να διαβάσουμε τις τιμές αισθητήρων και να ελέγξουμε συσκευές όπως κινητήρες, μοτεράκια  και λαμπάκια. Αυτό μας επιτρέπει να «φορτώσουμε» προγράμματα μικροεπεξεργαστή ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να αλληλεπιδρά με τον πραγματικό κόσμο. Με αυτό, μπορούμε να κατασκευάσουμε συσκευές που ανταποκρίνονται και αντιδρούν στον φυσικό κόσμο γενικότερα.

Για παράδειγμα, μπορούμε να διαβάσουμε έναν αισθητήρα υγρασίας που είναι συνδεδεμένος σε ένα φυτό σε μια γλάστρα και να ενεργοποιήσουμε ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος εάν αυτό είναι απαραίτητο.Οι δυνατότητες του Arduino είναι σχεδόν απεριόριστες. Και σίγουρα αποτελεί ένα περιβάλλον ιδανικό για περαιτέρω πειραματισμό και μάθηση σε θέματα προγραμματισμού και φυσικής.

Το Arduino Nano είναι μικρότερο από τον κανονικό μικροεπεξεργαστή Arduino! Αυτή η έκδοση του Arduino βασίζεται σε ένα τσιπ ATmega328, και έχει μικρές διαστάσεις ώστε να είναι ικανό να τοποθετηθεί σε στενούς χώρους. Έτσι μπορεί επίσης να τοποθετηθεί απευθείας σε μια μικρή πλακέτα (breadboard), ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολη η πραγματοποίηση κυκλωμάτων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *