MasterΑνακοινώσειςΕκδρομέςΦυσικές Επιστήμες

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ Τάξης στο Πλανητάριο – Ίδρυμα Ευγενίδου (16-02-2024)

Την Παρασκευή 16-02-2024 η Α’ Τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο – Ίδρυμα Ευγενίδου. Η αποστολή αναχώρησε στις 07:30: από το χώρο του σχολείου και έφτασε στις 12:30 περίπου στο χώρο του Πλανητάριου. Μετά την έκδοση των εισιτηρίων και την συνεννόηση με τους υπευθύνους του Πλανητάριου, εισήλθαμε στον χώρο προβολών όπου στις 13:10 ξεκίνησε η εκπαιδευτική παρουσίαση «Η Ιστορία της Γης».

Στο νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, με το αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα προβολής, οι μαθητές/τριες μας παρακολούθησαν, ένα εντυπωσιακό εκπαιδευτικό «ταξίδι» στον κόσμο της αστρονομίας αλλά και άλλων θετικών επιστημών για το πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα του χρόνου. Πώς σχηματίστηκαν οι οροσειρές στην επιφάνειά της, αλλά και οι βαθιές τάφροι στον ωκεάνιο πυθμένα. Πώς προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις. Και γιατί σήμερα η Αφροδίτη και ο Άρης είναι τόσο εχθρικοί στην ζωή, σε αντίθεση με τον πλανήτη μας!

Στην συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για το εμπορικό κέντρο METRO MALL στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου για ανάπαυλα, φαγητό και βόλτα.

Στις 17:30 έγινε αναχώρηση για το Αγρίνιο

Δείτε το trailer «Η Ιστορία της Γης» https://www.youtube.com/watch?v=gWGanbbbeTU&t=7s

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *