ΕκπαίδευσηΕπίκαιραΣχολείο

Το σχολείο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τελέστηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων, αλλά και εκπροσώπων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Η Διεθύντρια του σχολείου κα Δέσποινα Γεωργιάδη, αφού καλωσόρισε με χαρά και στοργή τους μαθητές, “τους αυριανούς πολίτες της πατρίδας μας”, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι δάσκαλοι παλεύουν με αντιξοότητες και πενιχρά μέσα να κρατήσουν όρθιο το οικοδόμημα της Παιδείας. “Το σχολείο αποτελεί την μικρογραφία της κοινωνίας και οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν να διδάξουν στους μαθητές όχι μόνο γράμματα, αλλά και αξίες και να τους δώσουν εφόδια. Η καλύτερη πληρωμή για τον δάσκαλο είναι να δει μετά από  χρόνια επιτυχημένους τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται και η δική σας ανταπόκριση”, επεσήμανε η κα Γεωργιάδη.

“Είστε τυχεροί που φοιτάτε στο σχολείο αυτό. Δεν είναι τυχαία η φήμη του πολύ καλού σχολείου. Το σχολικό αυτό συγκρότημα αποτελεί το πιο ιστορικό σχολείο της πόλης. Σε αυτόν τον προαύλειο χώρο στάθηκαν πριν από εσάς μεγάλοι ευεργέτες της πόλης του Αγρινίου, σπουδαίοι επιστήμονες, επιτυχημένοι άνθρωποι”.

Καλή Σχολική Χρονιά!

 

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Ιστότοπος:Terra news vmouratidou.wordpress.com Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *