MasterΔράσειςΕκπαιδευτικές ΔράσειςΕπίκαιραΣχολείο

Ζώνη στο αυτοκίνητο-Κράνος στο μηχανάκι

Στα πλαίσια διεξαγωγής βιωματικών δράσεων, επίσημος προσκεκλημένος της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας,  ήταν ο Παναγιώτης Αγγελούδης, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Ο κος Αγγελούδης που είναι ενεργός αστυνομικός, αθλητής της καλαθοσφαίρισης, αλλά και πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μετέφερε βιώματα από την δική του ζωή, με σκοπό να γίνει αντιληπτό στο τι εξυπηρετεί μία ράμπα στο δρόμο ή μία θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ σε ένα σούπερ μάρκετ. Στην αρχή της συγκεκριμένης δράσης  προβλήθηκε βίντεο, για να διαπιστωθεί το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που είναι καθισμένος σε αμαξίδιο και το τι δεν μπορεί να κάνει όταν έχει, για παράδειγμα, καταληφθεί μία θέση στάθμευσης που του ανήκει.

«Ο ένας να μην στερεί την ελευθερία του άλλου. Κάποια στιγμή κι εγώ θα χρειαστώ την βοήθεια κάποιου. Η εικόνα ενός ανθρώπου σε αμαξίδιο μας κάνει να στρίβουμε την πλάτη λόγω άγνοιας. Η μαγική λέξη είναι η αποδοχή. Αν δεν αποδεχθούμε εμείς- εμάς, δεν θα μας αποδεχθούν οι άλλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο ομιλητής.

Στο τέλος της δράσης, αφού απαντήθηκαν όλες οι καταιγιστικές ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, έγινε επίδειξη καλαθοσφαίρισης στο γήπεδο του σχολείου.

Το μήνυμα που έδωσε ο κος Παναγιώτης Αγγελούδης σε όλους τους παρευρισκομένους ήταν: «Ζώνη στο αυτοκίνητο-Κράνος στο μηχανάκι»

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Ιστότοπος:Terra news vmouratidou.wordpress.com Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *