ΔράσειςΕπίκαιραΚοινωνικές Δράσεις

Το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέπτεται το ΕΛΕΠΑΠ

Μαθητές εκπροσώπησαν το σχολείο και επισκέφθηκαν το ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας.

Ξεναγήθηκαν στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου βρίσκουν λύση στις δυσκολίες τους παιδιά από την ώρα που γεννιούνται έως και 28 ετών. Ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες υποστηρίζουν παιδιά και τις οικογένειές τους.

Προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής, νηπιακής, σχολικής, εφηβικής και νεαρής ηλικίας. Στόχος των θεραπευτικών προγραμμάτων είναι η ενίσχυση της κινητικής, αισθητηριακής, λεκτικής, γνωστικής, κοινωνικής, συναισθηματικής και μαθησιακής εξέλιξης του παιδιού. Αυτό επιτυγχάνεται με το άξιο, καταξιωμένο και με επιστημονική εξειδίκευση προσωπικό το οποίο εφαρμόζει ολιστική προσέγγιση στα παιδιά μας.
Στα παιδιά παρέχονται :

Α. Ιατρική διάγνωση και παρακολούθηση από ορθοπεδικό και παιδοορθοπεδικό χειρουργό, παιδίατρο παιδονευρολόγο, παιδοψυχίατρο, φυσίατρο, παιδοοφθαλμίατρο Ω.Ρ.Λ οδοντίατρο, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Β. Ατομικές Θεραπείες: Φυσικοθεραπεία, Εργοπεραπεία. Λογοθεραπεία, Ειδική Αγωγή

Γ. Ψυχολογική και Κοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό που παρακολουθούν τη νοητική και συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών και συνεργάζονται  στενά με την οικογένεια συμβουλεύοντας την για τον σωστό χειρισμό τους σε κάθε περίπτωση. Χρησιμοποιούνται αξιολογητικά εργαλεία συμβατά με την ηλικία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών.

Δ. Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και υποστήριξη της οικογένειάς τους από Παιδοψυχίατρο.

Ε. Ομάδα Αποκατάστασης συναντιέται μια φορά την εβδομάδα με όλο το θεραπευτικό προσωπικό. Συζητούν τα νέα περιστατικά που έχουν  αξιολογήσει και παρουσιάζουν ένα παιδί που βρίσκεται σε πρόγραμμα από όλους τους θεραπευτές που ασχολούνται μαζί του. Αξιολογείται η κατάσταση του και μπαίνουν οι στόχοι για το μέλλον.

Κι όλα τα παραπάνω στηρίζονται κατά κύριο λόγο στον εθελοντισμό.

Το κτίριο είναι στην άκρη της πόλης και η θέα ξεκουράζει ασθενή και επισκέπτη.

Ανοιχτό στην κοινωνία, δύναται να φιλοξενήσει εκδηλώσεις στην αντίστοιχη αίθουσα.

Είναι ανάμεσά μας, μας χαμογελά και περιμένει να το αγκαλιάσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *